Loading image. Please wait

Parkeerdaken

 

‘Even een straatje leggen’ is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Neem bijvoorbeeld het verhoogde halfronde parkeerdek vóór de deur van de enkele tientallen appartementen die zijn gebouwd op het dak van een grote supermarkt.

Groendaken

 

Ga er maar aan staan. Een lekkend grasdak renoveren met een totale oppervlakte van 5.500 m² onder een helling van 13° boven een wetenschappelijke bibliotheek. Dan mag er natuurlijk niets mis gaan. Leven op Daken durfde de klus aan en kijkt tevreden terug op een fantastisch resultaat.

 

Energiedaken

 

Raar maar waar: een dak dat de voordelen van een groendak combineert met een energiedak, betaalt zich bijna driedubbel uit. Bij het opwekken van energie op groene daken ontstaat immers een synergie-effect waar het milieu alleen maar extra wel bij vaart.

Bestekteksten

Download nu de gratis Leven op Daken App

Bestel nu ‘Planten voor alle daken’

Vervoersknoop wordt multimodaal transferpunt

 

In Breda verrijst een nieuwe OV-Terminal met alle ruimte voor voetgangers, fietsers én automobilisten. Deze laatsten kunnen als het ware door het station via de hellingbaan naar het immense parkeerdak rijden. “We wilden een gebouw waarin alle modaliteiten bij elkaar komen, zonder dat de partijen last van elkaar hebben”, zegt de architect.

Nieuwsbrief

Lees de nieuwsbrief van Leven op Daken.

Blog

De laatste trends in de blog van Leven op Daken.

 

Headlines

Magazine

Leven op Daken magazine biedt vernieuwing in denken.

 

Persbericht

 

 

Green Deal Meervoudig Groene Daken