Loading image. Please wait

Parkeerdaken

 

‘Even een straatje leggen’ is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Neem bijvoorbeeld het verhoogde halfronde parkeerdek vóór de deur van de enkele tientallen appartementen die zijn gebouwd op het dak van een grote supermarkt.

Groendaken

 

Deze uitgave van het blad Leven op Daken heeft als thema de meerwaarde van meervoudig ruimtegebruik. Maar wat is nu de meerwaarde van de organisatie Leven op Daken, die meervoudig ruimtegebruik stimuleert? Hieronder de visie en ervaring van bouw-
ondernemer Slokker.

 

Energiedaken

 

Raar maar waar: een dak dat de voordelen van een groendak combineert met een energiedak, betaalt zich bijna driedubbel uit. Bij het opwekken van energie op groene daken ontstaat immers een synergie-effect waar het milieu alleen maar extra wel bij vaart.

Bestekteksten

Download nu de gratis Leven op Daken App

Bestel nu ‘Planten voor alle daken’

Verheven fiets- en wandelroute

 

In Den Bosch wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het spoor tussen het oude centrum van de stad en de nieuwe wijk Paleiskwartier. Op de brug wordt een park aangelegd. “Door de brug bijzonder te maken, heeft hij een meerwaarde gekregen”, zegt architect Mels Crouwel.

Nieuwsbrief

Lees de nieuwsbrief van Leven op Daken.

Column

Column:
Meer

 

Headlines

Magazine

Leven op Daken magazine biedt vernieuwing in denken.

 

Persbericht

 

 

Green Deal Meervoudig Groene Daken