Loading image. Please wait

Parkeerdaken

 

‘Even een straatje leggen’ is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Neem bijvoorbeeld het verhoogde halfronde parkeerdek vóór de deur van de enkele tientallen appartementen die zijn gebouwd op het dak van een grote supermarkt.

Groendaken

 

Je ziet het niet vaak: een gloednieuwe woonwijk middenin een bestaande stad. Wel in Roosendaal. Daar wordt een verouderd bedrijventerrein omgetoverd tot een dynamisch nieuw stadsdeel aan de rand van de oude binnenstad. Hier staat ook het nieuwe Kellebeek College mét groene gebruiksdaken.

 

Energiedaken

 

Raar maar waar: een dak dat de voordelen van een groendak combineert met een energiedak, betaalt zich bijna driedubbel uit. Bij het opwekken van energie op groene daken ontstaat immers een synergie-effect waar het milieu alleen maar extra wel bij vaart.

Bestekteksten

Download nu de gratis Leven op Daken App

Architecten neigen steeds meer naar ‘groen over grijs’

 

Nationaal en internationaal neigen architecten steeds meer naar het ontwerpen van groendaken en -gevels. De eerste stappen in deze richting werden al zeker veertig jaar geleden gezet, maar de ontwikkeling lijkt nu in een stroomversnelling te komen.

Meerwaarde Leven op Daken

 

 

Column

Column:
Meervoudig ruimtegebruik als mindset.

 

Headlines

Magazine

Leven op Daken magazine biedt vernieuwing in denken.

 

Nieuwe LOD-partner

 

 

Solar Clarity: Groothandel in zonnestroom zet in op betrouwbaar-
heid